Připravit ke startu, leť!

Akce/děti před školou

Bylo září. Indiánský měsíc lovu. Pro nás, začátek nového školního roku. Pro děti ze školní družiny možná trochu dobrodružství. Alespoň na dobrodružné stezce. Na stezka, která skýtá překážky. Na lovecké stezce. Když máme ten indiánský měsíc lovu.

Místo loveckých potřeb si děti zásobily různobarevnými křídami. Prérii zastoupila asfaltová plocha před školou. Mohlo se vyrazit. Koho se to děti na té asfaltové prérii pokoušely ulovit? No jako tradičně v tomto období. Velké, barevné, křídou vyvedené draky. Že draci nežijí na prériích? To přece nehraje žádnou roli. Důležitější je, že toho malovacího lovu se zúčastnili i děti z vyšších ročníků.

Ti barevní křídoví draci se všem nakonec podařilo ulovit. Tedy vlastně nakreslit. Vyvedli se. Jen tak trochu fouknout, trochu písknout a trochu tlesknout. Připravit, pozor, leť draku, leť!

Že jste tam před školou ty draky už neviděli? Tak to asi uletěli. Na jiné prérie. Za jinými dětmi. Naši malí malující lovci mohou být spokojeni. Lovecká stezka se vydařila. Ruka umazaná od křídy se omyla. Někde hluboko v mysli zůstalo: „Však vy draci se zase příští rok vrátíte. Vy to víte, my to víme.“ Malovanému dračímu lovu, zdar.

Irena Stonová a Adéla Nevrlá