Podzim ve školní družině

Akce/Podzim ve školní družině

Pětina školního roku je za námi.

A s tím i mnoho akcí v naší školní družině. Dne 3. záři 2018 jsme se vrátili z velkých prázdnin do školních lavic a také do družinových oddělení.

Hned první velkou družinovou akcí byla akce „Křída a asfalt“. Zkusili jsme „Malování draků“ na velké šedé ploše před školou. V týdnu od 10. do 14. září 2018 se na ploše před školou objevili různí draci, dráčci a dračice… Sluníčko svítilo a bylo opravdu velké teplo. Draci byli velmi povedení. Je s podivem, že neulétli. Všem zúčastněným děkuji za krásné obrázky!

Další akcí byla návštěva. Přišli nás navštívit skautky ze střediska Šumperk - v úterý 25. 9.2018 čekaly na děti ze školní družiny na školním hřišti a připravily si pro ně program se spoustou her a závodění.

Již tradiční akcí bylo Deskohraní v infocentru. Rok se s rokem sešel a opět jsme byli v šumperském Informačním centru, a to 27. 9. 2018. Sešli jsme se zde s dětmi z oddělení Veverek a Ježečků z Mateřské školy Šumperk, Třebízského 1. Klub deskových her naší školy uspořádal pro děti z MŠ „II. Deskohraní“ v Infocentru Šumperk.  Malí hráči hráli zaujatě a s velkým nasazením. Není důležité, kdo vyhrál. Důležité je, že hraní všechny pobavilo a že se děti těší na další ročník „deskohraní“.

Opět začal sběr plodů podzimu (kaštany, žaludy, bukvice…) a suchého pečiva pro zvířata z obory, stejně tak již probíhá sběr plastových vršků …

Vyvrcholením prvních dvou měsíců školního roku v ŠD bylo zápolení ve hrách 3IQ, QARQ, GOBBIT a RUMMIKUB. Mistrovství Olomouckého kraje se uskutečnilo v sobotu 20. 10. 2018 v prostorách naší ŠD. Bojovalo se o postup na Mistrovství ČR v deskových hrách. Toto mistrovství proběhne 01. 12. 2018 v Praze. Vítězové našeho krajského kola pojedou hájit Olomoucký kraj.

Mgr. Adéla Nevrlá