Zlatá a stříbrná Natálie Sudíková

Akce/

Dvě různé soutěže a dvě skvělá umístění, tak by se ve zkratce dal charakterizovat nesporný talent naší „sedmačky“ Natálky SUDÍKOVÉ ze VII. C.

V úterý 20. září nastoupila jako členka našeho družstva mladších žákyň v ATLETICKÉM ČTYŘBOJI a svými 1638 body pomohla naší škole vybojovat krásné 4. místo v okresní soutěži základních škol. Během několika hodin v sychravém počasí získala ve čtyřech odlišných disciplínách jedno prvenství, dvě druhá místa a jednu třetí příčku. Přestože se jednalo o týmovou soutěž, ve výsledcích najdeme i pořadí jednotlivců. A věřte nebo ne, Natka byla ze 63 závodnic její kategorie NEJLEPŠÍ – ZLATÁ! Její všestrannost je obdivuhodná.

Zde jsou její výkony přehledně seřazeny:

1. místo – vytrvalostní běh na 600m               2:03,90 min

2. místo – sprint na 60m                                     9,36 s

2. místo – skok vysoký                                        135 cm

3. místo – hod kriketovým míčkem                 31,10 m

 

Aby toho nebylo málo, tak o týden později, 27. září 2022, se Natálka jako správná sportovkyně postavila i na start další soutěže družstev, tentokrát v PŘESPOLNÍM BĚHU. V kategorii mladších žákyň celkově naše „malé žirafy“ dosáhly na pěkné 3. místo. Spolu s Natkou běžely a bodovaly Barča PLÍHALOVÁ ze VII. A, Terezka SMĚŠNÁ ze VI. C a Klárka POLÁŠKOVÁ ze VI. A.       

Po 1500 metrech v mokrém a bahnitém terénu z 23 startujících závodnic proběhla naše Natálie do cíle na vynikající stříbrné pozici. Od vítězství ji dělily necelé dva metry. Klobouk dolů.

Můžeme být právem pyšní a těšit se na další sportovní výsledky, kterými Natálie SUDÍKOVÁ zviditelňuje naši školu. Děkujeme a gratulujeme!

I. Pánová