Ve školní dílně to zase žije

Akce/foto

Naše školní dílna po prázdninách opět ožila a dějí se v ní velké věci. V minulém týdnu předali žáci letošního 9. ročníku dětem do družiny domeček pro panenky, který sami v závěru loňského školního roku vyráběli. Domek se dle mínění všech velmi povedl. Má několik pater, oplocenou terasu i okna se záclonkami. V jeho vybavení nechybí nábytek, nádobí, peřinky, vybavení kuchyně, ale ani počítač nebo lehátka na terasu. Deváťáci už letos stihli sestavit z OSB desek i obaly velkých květináčů, které zdobí chodby školy. Zde je na místě poděkovat našim loňským absolventům, kteří na tomto projektu pracovali a panu školníkovi, bez jehož pomoci bychom se neobešli.  Ani letošní osmáci nezahálejí a s vervou se pustili do výroby paletových laviček.

V tomto školním roce si v dílnách užijeme i mnoho zábavy. Už v listopadu se zúčastníme soutěže šumperských škol s názvem „Vůně dřeva“, kterou pořádá Střední škola řemesel Šumperk. Na podzim opět zorganizujeme naši Merkuriádu a na jaře oblíbenou rukodělnou soutěž PataMat. Chystáme se i na Technochalenge, kterou pořádá katedra techniky a informačních technologií PdF UP v Olomouci.

To vše by nebylo možné bez kvalitního materiálu. V tomto směru bychom chtěli velmi poděkovat šumperským firmám AZ-okna a Dřevocentrum K & S s.r.o., které nám letos darovaly zbytkové dřevo ze své výroby. Využijeme ho k uskutečnění mnoha dalších zajímavých projektů.

Papoušková