Úspěšní šesťáci

Akce/

Naše škola již řadu let ověřuje výsledky vzdělávání našich žáků i prostřednictvím testů SCIO, do nichž se zapojují základní školy a nižší gymnázia z celé republiky. Dlužno podotknout, že se opravdu nemáme za co stydět – naši žáci se neztratí ani v konkurenci studentů nižších gymnázií.

V říjnu 2021 absolvovali toto testování letošní šesťáci. V celé republice se testování zúčastnilo přibližně 5800 dětí, v našem Olomouckém kraji to pak bylo 350 žáků celkem z 15 škol. Po více než roce distanční výuky jsme výsledky očekávali se smíšenými pocity. Ukázalo se však, že se jako škola nemáme za co stydět – v českém jazyce i v matematice si naši žáci vedli lépe než 70 % jejich vrstevníků v celé republice. Současně jsme si ověřili, že studijní výsledky žáků v matematice i českém jazyce odpovídají jejich studijním předpokladů.

Po konečném podrobném zpracování dorazila na naši školu osvědčení pro žáky, kteří vynikli v rámci Olomouckého kraje – všem gratulujeme, děkujeme i jejich vyučujícím a v neposlední řadě i pyšným rodičům.

Jsou to:

Vsevolod Budushkin, VI. A – 3. nejlepší výsledek v kraji  - MATEMATIKA

Kristýna Hufová, VI. C – 3. nejlepší výsledek v kraji  - ČESKÝ JAZYK

Karolína Suchá, VI. C – 3. nejlepší výsledek v kraji – OBECNÉ STUDIJNÍ PŘEDPOKLADY

Osvědčení zde