Školní družina v knihovně

Akce/foto

V Šumperku se ve čtvrtek 25. 1. 2024 odehrálo něco opravdu parádního - žáci školní družiny se vydali na pravidelnou návštěvu do městské knihovny.

Co bylo na programu tentokrát?

Kromě půjčování knih a setkání se skvělými knihovnicemi Jitkou a Ivou, si žáci přinesli vlastnoručně vyrobené loutky, které se staly hvězdami jejich vlastního divadelního představení.

Návštěva v knihovně začala předvedením jednotlivých divadelních rekvizit, vlastnoručně vyrobených loutek z ponožek. Každá loutka byla jedinečná a nesla v sobě osobitý příběh žáka, který ji vytvořil. Po předvedení loutek se žáci chopili příležitosti předvést své divadelní umění. Divadlo s loutkami z ponožek přineslo do knihovny smích, radost a autentičnost. Vrcholem dne bylo divadelní ztvárnění hry „Boudo, Budko“.

Žáci se chopili svých loutek a s plným nasazením předvedli nejen své herecké umění, ale také schopnost vytvořit něco jedinečného a neopakovatelného.  Po divadelním vystoupení měli žáci možnost prozkoumat knihovnu a půjčit si knihy na další literární dobrodružství. Knihovnice Jitka a Iva byly k dispozici pro otázky a doporučení, což umocnilo celkový dojem z návštěvy.

Celé odpoledne v městské knihovně v Šumperku bylo plné improvizace, smíchu a radosti. Žáci nejenže objevili svou schopnost vytvářet a hrát divadlo, ale také prožili skvělý pocit ze sdílení svých kreativních výtvorů s ostatními. Tato návštěva nejen rozvíjela jejich schopnosti, ale také posilovala pocit sounáležitosti a radosti ze společného tvůrčího procesu.

Kombinace vlastnoručně vyrobených loutek, divadelního představení a půjčování knih vytvořila nezapomenutelný zážitek, který posílil lásku k literatuře a umění. Není pochyb o tom, že tato návštěva zanechala ve vzpomínkách žáků trvalý otisk radosti a inspirace. A kdo ví, možná se některý z nich jednoho dne stane autorem nebo herečkou, vytvářející další nezapomenutelné příběhy pro budoucí generace.

Mgr. Adéla Ondráčková Nevrlá