Recitační youtubeři a učitelský tandem

Akce/foto

Ani v březnu, v době tvrdého lockdownu, Středisko volného času Doris nezahálelo a rozhodlo se tradiční recitační soutěž zorganizovat. Distančně. V dubnovém okresním kole školu ochotně reprezentoval za 3. kategorii Vojtěch Faltus (VI. C) a za 4. kategorii Jan Heřmanský (IX. C), přestože měl těsně před přijímacími zkouškami na střední školu. Oba soutěžící čekala nejen práce s uměleckým textem, ale také prezentace vystoupení pro odbornou porotu - natočení videa a jeho umístění na youtube.com.   

Z okresního do krajského kola postoupil Vojta s úryvkem z knížky Nové Mikulášovy patálie – Návrat z prázdnin. Vzhledem k přetrvávajícímu covidu-19 se mohly recitovat i texty z minulého školního roku. Tímto Vojta v soutěži navázal na vynucenou přestávku po školním kole z předjaří roku 2020, kdy na recitaci pracoval s paní učitelkou Mgr. Hanou Habrnalovou. V krajském kole byl jeho výkon ohodnocen jako druhý nejlepší, a proto na něj čekala nesoutěžní celostátní přehlídka „Dětská scéna 2021“, která se odehrála 11. – 14. 6. 2021 ve Svitavách.

A co na akci Vojta?

"Těsně před vystoupením na mě přišla menší tréma. Nervozita ale ze mne spadla, když jsem vstoupil na jeviště a pocítil pohodovou atmosféru… Z přednesu mám dobrý pocit, protože se mi zdálo, že si diváci mou recitaci užili stejně jako já. Líbily se mi také konzultace s porotou. Díky nim vím, co mám zlepšit a co na recitaci nechat. Na přehlídce se sešel dobrý kolektiv dětí, se kterými jsem si rozuměl a užil si dílny pro recitátory. Jsem také rád, že jsem si na rozdíl od distančních kol mohl poslechnout na živo jiné děti."

Vojto a Honzo, ať se Vám práce s textem i nadále daří a přináší radost!

Díky za ochotnou reprezentaci školy v těžších časech!

Díky též paní učitelce Habrnalové, na jejíž práci se skvěle navazovalo!

                          Mgr. E. Muroňová