Podzimní soustředění pěveckého sboru 2022

Akce/foto

V pondělí, 24. 10. 2022, jsme s dětmi našeho školního sboru Ptáčátka čekali na šumperském autobusovém nádraží na příjezd "našeho" autobusu. Obavy vedoucích z toho, zda se do autobusu vejdeme, se naštěstí nevyplnily. Bylo nás více jak třicet, i přesto jsem se všichni bez jakýchkoliv komplikací dovnitř dostali. Cesta uběhla bez sebemenšího zádrhele.

Po příjezdu na místo, po poučení, po ubytování a jiných nezbytnostech, začal pravidelný zkouškový kolotoč. Zpěv naplnil celou budovu Ústavu ekologického vzdělávání v Mladoňově. Paní sbormistryně Pavla nacvičovala se zpěváčky program na přehlídku dětských pěveckých sborů Loučenská Vločka 2022. Řada přišla také na nácvik programu na další vystoupení, která sbor očekává. Po náročném dnu si malí zpěváčci odpočinuli při sledování filmu s tematikou, jak jinak než pěveckou…

Přestože před usínáním objevilo v očích pár stýskavých slziček, po přečtení pohádky malí zpěváčci usnuli a noc mimo domov zvládli. Pro některé to byla první noc mimo domov, bez maminky, táty, popřípadě babičky.

Poděkování patří paní dirigentce Pavle Zerzáňové za přípravu repertoáru a za elán se kterým se pouští do realizace svých plánů. Naše zpívání si nedovedeme představit bez klavírního doprovodu naší milé a obětavě hrající klavíristky, korepetitorky Marie Zajícové.

Velký dík patří také všem zaměstnancům ÚEV Mladoňov, za milé přijetí, dobré jídlo a úsměvy.

Těšíme se na další společně strávený čas.

Za školní sbory Ptáčátka a Ptáčata, Mgr. Adéla Ondráčková Nevrlá