Písničky a bubny

Akce/vystoupení dětského pěveckého sboru

V sobotu 14. 12. 2019 se v Ostravě konala již poněkolikáté soutěž Vánoční akordy. Už brzy ráno odjížděl od naší školy autobus plný dětí. Na soutěž dětských neprofesionálních pěveckých sborů do kulturního domu Akord v Ostravě – Zábřehu vyrazily naše pěvecké sbory Ptáčátka a Ptáčata, doprovázené paní sbormistryní Mgr. Pavlou Zerzáňovou, paní klavíristkou Marií Zajícovou a paní Mgr. Adélou Nevrlou.

Oba sbory, Ptáčátka a Ptáčata, přijely, zazpívaly a odjely. To však nebylo vše.
Ptáčátka odjížděla se Zvláštní cenou poroty za dramaturgii a s umístěním ve stříbrném pásmu v kategorii A. To všechno i přes skutečnost, že zpívala v sestavě s polovičním počtem dětí, neboť část zpěváčků před odjezdem postihla nemoc. Ptáčata se navracela s Cenou Petra Šibileva a s umístěním ve stříbrném pásmu v kategorii B.

Dětem obou sborů patří obrovský dík. Za zpívání, za reprezentaci školy a města i za to, že tak brzo vstávaly a že zpívání obětovaly celou volnou sobotu. Dík patří i jejich rodičům za to, že je brzičko ráno přivedli ke škole a v pozdní večer si je pak zase vyzvedli. Dík patří samozřejmě i paní klavíristce a paní sbormistryni.

Co ty bubny v názvu? To bylo tak. Po ukončení soutěže a před vyhlášením vítězů byly všechny děti odměněny koncertem skupiny Jumping Drums. Hudebním uskupením složeným pouze z bubeníků. Ti si svým vystoupením podmanili celý sál. Bylo to stejně úchvatné jako předešlé zpívání šestnácti dětských sborů ve třech kategoriích.

Předvánoční soutěžní výlet do Ostravy – Zábřehu se našim malým zpěváčkům bohatě postříbřil. Možná i proto, že před sebou měli stříbrnou neděli.

Mgr. Adéla Nevrlá