Návštěva Městské knihovny T. G. Masaryka v Šumperku

Akce/knihy

Ve středu 5. 12. 2018 navštívili žáci třídy VI. A šumperskou Městskou knihovnu T. G. Masaryka, která byla v letošním roce slavnostně otevřena. 

Děti měly možnost prohlédnout si prostory knihovny, zaposlouchat se do výkladu knihovnice, který se týkal zajímavého života našeho prvního československého prezidenta T. G. Masaryka. 

Mnohé žáky knihovna uchvátila natolik, že si ihned založili čtenářskou výpůjční kartičku. Nadarmo se neříká, že knihy jsou nejlepším přítelem člověka.

Zde jsou samotná hodnocení některých žáků-návštěvníků knihovny:

"Přednáška o T. G. Masarykovi byla dobrá, ale nejlepší bylo, když jsme se šli podívat do dětského knižního oddělení. Rád čtu a hned jsem si vypůjčil tři knihy."  

Tobiáš Daněk

"Bylo to velmi inspirující. Knihovnice mluvila o věcech, které mě zajímaly. Rád jsem ji poslouchal. Byl jsem v knihovně už potřetí. Jedna knížka byla lepší než druhá."   

Kryštof Homola

"Knihovna mi přišla jako úplně jiný svět. Tolik knížek s tak zajímavými bytostmi. Připadlo mi, že jsem se ocitl ve stejném světě jako Alenka v říši divů. I když nejsem tak vášnivý čtenář, tak se do knihovny určitě znovu podívám."

Samuel Horníček

"V knihovně se mi moc líbilo. Vypadá velmi krásně. Líbí se mi, jak to mají skvěle uspořádané a jak se dají knížky vyhledat. Paní knihovnice byla velmi chytrá, věděla, o čem mluví a zajímavě nám popsala, jak žil T. G. Masaryk, jako měl rodinu atd."

Vanessa Turková

                                                                          Mgr Petra Štětinová Buxbaumová