Den Země

Akce/foto

Letos jsme v naší školní družině slavili Den Země celý týden. Ano, slavili! Ekologie by neměla být jen o klimatické krizi, oteplování planety a ohrožení ekosystémů. Zejména pro děti. Pojali jsme tento týden jako oslavu krásy a rozmanitosti naší planety. Z toho pak samozřejmě vyplynula starost o její osud a touha jí pomáhat.

V oddělení Berušek vzdaly děti hold výrobou plakátu rostlinám, v Motýlcích zvířatům. Pejsci, Myšky a Kočičky vyrobili naučné plakáty o třídění odpadu a ochraně přírody. V Klubíku si starší děti posvítily na podmořský život. Žabky a Pejsci v rámci upcyklace přetvořili odpadky na krásné dekorace a užitečné předměty. Třídění odpadu se věnovaly děti ve všech odděleních, dokonce si ho vyzkoušely i praktickou hrou. Počasí nám přálo, takže vycházky tematicky akci krásně doplnily. V oddělení Pejsků jsme týden povýšili na projektový. Mimo výše uvedených činností si děti vyrobily lapbook o třídění, zasely květiny a z odpadového papíru vytvořily 3D obraz s názvem Matka příroda.

Nutno dodat, že s přicházejícím jarem se v družině budeme přírodě ještě hodně věnovat. Po krůčcích snad probudíme v dětech lásku, zájem a zodpovědnost, které povedou k tomu, že Dnem Země bude každý den!

Za vychovatelky ŠD Bc. Milada Vyhnálková