Bronzové ŽIRAFY na ŠumpeRUN 2023

Akce/foto

V sobotu 16. září se za krásného slunečného dne konal 5. ročník tradičního běhu historickým centrem Šumperka – ŠumpeRUN. Tento závod byl letos zároveň NULTÝM ročníkem smíšených družstev žáků základních škol. Město Šumperk spolu s organizátory akce tak chtělo motivovat a přilákat děti základních škol k nejpřirozenějšímu pohybu – k běhu. To se určitě podařilo, na startu dětských kategorií bylo opravdu rušno. Spolu se svými dětmi dorazili rodiče, příbuzní
a kamarádi coby fanoušci, někteří se i sami závodů dospělých zúčastnili.

Naše škola nezaváhala a vyslala svých „pět statečných“ v kategorii 13 – 14 let. Na start závodu se postavily 3 dívky: Natálie SUDÍKOVÁ (VIII. C), Barbora PLÍHALOVÁ a Eva KOUPILOVÁ (obě VIII. A), doprovod jim dělali 2 chlapci: David KOTRLA (IX. C) a Emre SAGLAM (VIII. C). Výkony závodníků byly hodnoceny jak v jednotlivcích, tak v družstvech.

Výsledek byl skvělý! Zástupci „Šestky“ se celkem 3x objevili na stupních vítězů. V kategorii dívek bezkonkurenčně zvítězila Natka SUDÍKOVÁ! Mezi chlapci bral výborný David KOTRLA bronz! A v družstvech se naši závodníci opět ukázali „na bedně“, a to na BRONZOVÉ!

Všem reprezentantům děkujeme za bojovné výkony a gratulujeme ke krásnému úspěchu.

A co vy? Přijdete si příště zaběhat také?                                                                           

I. Pánová