Boj pod vysokou sítí

Akce/f

V úterý 4. dubna 2023 se v tělocvičně ZŠ Šumperk, 8. května (na „Hlucháku“) utkalo rekordních 8 týmů v boji o okresního přeborníka ve VOLEJBALE dívek.

Družstva byla losem rozdělena do dvou skupin po čtyřech a v nich hrála systémem „každý s každým“, tedy tři zápasy. Podle součtu všech bodů pak první dvě postoupila dál do boje o 1. – 4. místo. O ostatním umístění škol rozhodla skóre zápasů ve skupinách.

Naše děvčata vstoupila do turnaje výborně, s přehledem porazila soupeřky ze ZŠ Šumperk, Vrchlického 2:0 na sety. Po pauze „žirafy“ čekal těžší soupeř ze Postřelmov. Utkání bylo velmi dramatické, o čemž svědčí výsledek 1:1, dokonce se stejným bodovým součtem 43:43. V posledním střetnutí naše volejbalistky bojovaly o druhé postupové místo, protože ZŠ Šumperk, Dr. E. Beneše měla postup po dvou vítězstvích již jistý. Stačila by nám remíza, ale bohužel soupeř ve vyrovnaném souboji udělal méně chyb, takže prohra 0:2 velmi mrzela a pro nás znamenala konec v turnaji.

Vzhledem k tomu, že okresním vítězem se stala „jednička“ a na druhém místě skončily hráčky z Postřelmova, naše skupina byla tedy těžší a stačilo velmi málo a mohly jsme skončit na celkovém 2. nebo 3. místě.

Našim „žirafám“ tak patří pěkné, ale poněkud hořké 5. místo.

Děkujeme všem hráčkám za skvělé výkony, zápasy měly „týmového ducha“, na hřišti bylo vidět několik excelentních zákroků jak v poli, tak i u sítě. Těšíme se na turnaj v příštím roce.

Naši školu reprezentovaly:

kapitánka Kateřina Barešová a Eliška Roučová (obě z IX. C), Tereza Opravilová, Natálie Křapová, Adéla Peslarová, Valerie Kerekaničová (všechny z IX. B), Eva Koupilová, Barbora Plíhalová, Emma Jordová a Lucie Rollerová (všechny VII. A), Zora Mikesková z VIII. B a Denisa Kulhánková (VII. B).

Iva Pánová