Atletický čtyřboj 2022

Akce/foto

 Po dvou „covidových“ letech se v úterý 20. září 2022 opět mohl konat ATLETICKÝ ČTYŘBOJ žáků a žákyň základních škol. V tomto roce do okresního kola nastoupilo 26 pětičlenných družstev dívek a stejný počet hochů.

I naše škola s radostí nominovala své zástupce do všech čtyř kategorií (mladší žákyně, starší žákyně, mladší žáky i starší žáky). Náročnost samotné soutěže spočívá v tom, že každý člen družstva musí absolvovat 4 velmi rozdílné disciplíny: sprint na 60m, skok daleký nebo vysoký, hod kriketovým míčkem nebo vrh koulí a nakonec vytrvalostní běh na 600m, 800m nebo 1000m (podle kategorií). Každý výkon je převeden podle atletických tabulek na body a jejich součet pak určuje konečné pořadí škol.

Závodníky na Tyršově stadionu v Šumperku letos nepříjemně potrápilo chladné počasí, naše „žirafy a žirafáci“ ale bojovali statečně až do posledních sil.

Děvčata byla tentokrát úspěšnější – mladším žákyním se podařilo získat vynikající 4. místo. Členkami tohoto družstva byly: Natálie SUDÍKOVÁ, Dominika DUSOVÁ (obě ze VII. C), Barbora PLÍHALOVÁ, Lucie ROLLEROVÁ (obě ze VII. A) a benjamínek Tereza SMĚŠNÁ (VI. C).

Starší žákyně se umístily na krásné 7. příčce, a to ve složení: Karolína SOJKOVÁ, Nicol ENGELOVÁ a Tereza OPRAVILOVÁ (všechny z IX. B), Eliška ROUČOVÁ (IX. C) a Johanka MUDROVÁ (VIII. B).

Starší žáci obsadili konečné 9. místoMartin PREJDA, Adam FALOUT (oba VIII. A), Adam FERRON (VIII. B) a Patrik HEINISCH (VIII. C) a mladší žáci skončili na 12. místě – Theo RAMSEY, Emre SAGLAM a Patrik VONDRÁČEK (všichni VII. C).

Všem našim atletkám a atletům gratulujeme a děkujeme za skvělou reprezentaci školy!

I. Pánová