MasterChef ŠESTKA

Akce/foto

Školní rok se už chýlil ke konci, pedagogická rada na spadnutí, ale v žákovské kuchyňce naší školy to ve čtvrtek 20. června už od rána žilo. Probíhala totiž soutěž ve vaření, do které se zapojilo 7 týmů z 8. a 9. ročníku.

Když v polovině května přišla děvčata z osmiček s nápadem na tuto soutěž, nikdo z nás nečekal takový ohlas. Během hodiny byla obsazena všechna čtyři pracovní místa a museli jsme soutěžící rozdělit do dvou skupin. Tak od 8:00 soupeřili žáci devátého ročníku, aby je v 10:30 vystřídali zástupci osmáků.

Do poroty byli nominováni zástupci vyučujících, žáků i odbornice na slovo vzatá – paní kuchařka. A že bylo rozhodování setsakramentsky těžké, mohou potvrdit všichni, kteří během dopoledne do kuchyňky jen nakoukli.

Každý tým musel dle zadání připravit předkrm, hlavní jídlo, obsahující zeleninu, a dezert. Rozhodně nepřeháním – za kterýkoli z předložených pokrmů by se nemuseli stydět v běžné restauraci. Soutěžící projevili obdivuhodnou invenci jak při sestavování menu, tak i při vlastní prezentaci jednotlivých jídel. Ohromení porotci ochotně ochutnávali a bodovali, s aktuálním menu školní jídelny (mimo soutěž) přišla i paní kuchařka.

Vyhrát však může jen jeden – v našem případě to byly 2 týmy – vždy jeden za 8. a 9. ročník.

8. ročník: Šéfíci – A. Szapovalová, A. Vystrčilová, M. Gronychová (VIII. B) a R. Falhar (VIII. C)

9. ročník: Loupáci – J. Matýs, P. Přikryl, R. Harapát a K. Kočíková (IX. C)

Děkujeme všem týmům za opravdu obrovský kus práce, který při přípravě menu odvedli. Gratulujeme vítězům – byli o kousínek lepší než soupeřiJ. Míšo, Domčo a Adriano – super nápad – založily jste novou tradici! A vzkaz pro všechny pedagogické pracovníky – do poroty příští rok vybíráme za odměnuJ.

Z. Bendová

fotogalerie