Stříbrné volejbalistky

Akce/foto

Po dvouletém „covidovém půstu“ se letos opět rozběhly sportovní soutěže mezi základními školami. Ve čtvrtek 31. 3. 2022 proběhlo v Šumperku v tělocvičně ZŠ Šumperk, 8. května ("Hluchák") okresní kolo ve VOLEJBALE žákyň
8. a 9. ročníku základní školy
.

V boji o účast v krajském kole se pod vysokou sítí střetlo 5 týmů: 4 šumperské školy - ZŠ E. Beneše, ZŠ 8. května, ZŠ Sluneční, ZŠ Šumavská 21 a „přespolní“ ZŠ Mohelnice. Vedoucí družstev se rozhodli pro nejspravedlivější systém turnaje „každý s každým“, takže všechny týmy čekaly postupně 4 zápasy.

Naše děvčata se v prvním utkání postavila proti sportovní škole ZŠ Sluneční. Dramatický závěr 1. setu sice hráčky nezvládly, ale v následujících 2 setech s přehledem zvítězily s celkovým skóre 2:1 (24:26, 25:18 a 15:8).

K druhému zápasu nás vyzvaly žákyně místní školy („Hlucháku“). Z naší strany jsme předvedli nejlepší volejbal
a zaslouženě vyhráli 2:0 (25:20 a 25:17).

Třetí družstvo z Mohelnice podlehlo nejen nám, ale i všem zúčastněným. Výhra 2:0 (25:22 a 25:17) byla povinností,
i když jsme zažili i kritické chvíle.

Poslední zápas proti „jedničce“ se stal střetnutím dvou neporažených týmů, a tedy bojem o zlato! Obětavý až heroický výkon našich „žiraf“ bohužel nestačil. Více štěstí a méně chyb protihráček rozhodlo. Přesto prohra 0:2 (12:25 a 19:25) znamenala úžasnou stříbrnou pozici!

Barvy naší školy skvěle hájily tyto žákyně: „deváťačky“ kapitánka Kačka FRIEDLOVÁ, Natálie KŘEPELKOVÁ, Verča BĚHUNKOVÁ, Nikola SEHNALOVÁ (všechny z IX. C) a „osmačky“ Kačka BAREŠOVÁ, Eliška ROUČOVÁ (obě z VIII. C), Terka OPRAVILOVÁ, Isa RAMSEY, Adéla PESLAROVÁ a Natka KŘAPOVÁ (všechny z VIII. B).

Ke stříbru gratulujeme a děkujeme za vzornou reprezentaci školy!

Mgr. I. Pánová