Srdcem pro Ukrajinu

Akce/foto

Hodnocení sbírky Srdce pro Ukrajinu je velmi radostné.  Pojďme se na ni podívat v číslech:

2 třídy (IX. A a IX. B) měly ve stejnou dobu podobný nápad, který se jim povedlo uskutečnit. 8 dní jsme prodávali výborné bábovky, záviny, perníková srdíčka, moučníky všeho druhu a ručně vyráběné šperky. 40 přestávek obětovali pro dobrou věc žáci IX. A, IX. B a VIII. C, když se starali o prodej zboží. 25 dětí a maminek napříč všemi ročníky přispělo upečením nějaké dobroty, některé i opakovaně. 13 učitelů peklo a potěšilo chuťové pohárky svých žáků i kolegů. 58 moučníků se do posledního drobečku prodalo celkem.

A to nejdůležitější číslo nakonec. Naší sbírkou jsme dohromady vydělali neuvěřitelných 21 440,-Kč.

I když jsme původně uvažovali o zaslání peněz organizaci Člověk v tísni, rozhodli jsme se nakonec naši pomoc adresovat konkrétněji. Když naši sbírku navštívila paní místostarostka Marta Novotná, přivedla nás na myšlenku nechat vybrané peníze v Šumperku. Na naši školu se v posledních dnech zapisuje stále více dětí z Ukrajiny. Část vybraných peněz si tedy necháme pro jejich potřeby na účtu KRAPŠ. Budou-li o to jejich rodiče stát, přispějeme jim na školní pomůcky, uhradíme obědy nebo pomůžeme s financováním školních akcí. Druhou část peněz, opět díky spolupráci s KRAPŠ, věnujeme městu k nákupu trvanlivých potravin pro místní uprchlíky.

V závěru bychom chtěli moc poděkovat všem našim „pekařům“ za výborné moučníky. Všem „prodavačům“ za precizně odvedenou práci. Všem našim „zákazníkům“, kteří mnohdy zaplatili více, než bylo nutné. V neposlední řadě děkujeme i rodičům, kteří své děti finančně podporovali. Velký dík patří také našemu sdružení rodičů KRAPŠ, který nám umožnil převody peněz.

Znovu se ukázalo, že máme všichni srdce na správném místě. Navíc si kromě krásného pocitu z vykonání dobrého skutku s úsměvem na rtech odnášíme i nějaké to kilo navíc.

 J. Papoušková