Soutěž „O Švihadlovou královnu a Švihadlového krále 2024"

Akce/foto

V pátek 31. května 2024 odpoledne se na školním hřišti uskutečnilo vyhlášení již tradiční soutěže „O Švihadlovou královnu a švihadlového krále“. Vyhlášení předcházelo třítýdenní klání, kterého se zúčastnilo několik desítek nadšených skokanů, z řad žáků školní družiny (ŠD). Tato sportovní událost přinesla napínavé souboje a úchvatné výkony.

Soutěž byla rozdělena do dvou věkových kategorií. První kategorie byla pro žáky a žákyně z 1. a 2. ročníku a druhá pro 3. až 5. ročník. Kromě hlavních vítězů byli oceněni i další skokani, kteří předvedli skvělé výkony.

Z absolutního vítězství se nakonec radovala Ema Ležáková z oddělení Pejsků. Ta ohromila všechny přítomné svým neuvěřitelným výkonem 149 skoků za minutu. Tento rekordní výkon vynesl Emu na vrchol a zapsal ji do historie soutěže jako novou „Švihadlovou královnu“.

Soutěž přinesla nejen vzrušení a radost z pohybu, ale také ukázala, jak důležitá je vzájemná inspirace mezi sportovci. Účastníci se učí od sebe nápodobou, sledují techniku a styl svých soupeřů, což přispívá k rozvoji jejich vlastních dovedností. Pravidelné tréninky a soutěže jako tato, významně přispívají k rozvoji koordinace pohybů. Koordinace je klíčová pro úspěch v této disciplíně.

Soutěž „O Švihadlovou královnu a Švihadlového krále“ zůstává důležitou součástí sportovního vyžití v naší ŠD. Všichni vítězové svými výkony ukázali, že s odhodláním a tréninkem lze dosáhnout skutečně pozoruhodných výsledků.

Výkony všech účastníků byly skvělé, ale Emin rekord je opravdu ohromující. Jsem ráda, že se nám podařilo zorganizovat tak úspěšnou akci a věřím, že příští rok se sejdeme znovu.

Gratulujeme všem vítězům a těšíme se na další ročník této napínavé soutěže!

Mgr. Adéla Ondráčková Nevrlá