Šestku mají rádi

Akce/

Když vděk přivádí absolventy naší školy zpět, vítáme je s dvojnásobnou radostí! Ve svém volném čase se totiž iniciativně ujímají učitelského stupínku, aby se rozdělili s mladšími vrstevníky nejen o své vědomosti, dovednosti, ale především zkušenosti.

Trojnásobně výborný výkon zaměřený na přijímací zkoušky a středoškolské studium předvedli v říjnu Vendula Holická, František Hromek, Sára Kériová, Martina Langerová, Dorota Markovská a Kamil Příhoda. Před několika dny podobným způsobem žáky zaujal Jakub Mičkech, který nyní studuje ve Velké Británii. Největší péči škole věnoval Jan Smutný. Ve všední dny i o víkendech školil partu mladších grafiků jako své nástupce pro školní časopis Žirafiny. Tématem byly PC programy Gimp a Microsoft Publisher.

Rovněž si velmi ceníme Honzovy přítomnosti na listopadovém Multimediálním dnu 2018 v Brně, kam zavítal společně s redakčními zástupci Žirafin. Zde si žáci vyzkoušeli výrobu Zpráviček pro Déčko, dále se zúčastnili slavnostního vyhlášení výsledků celostátního kola soutěže Asociace středoškolských klubů „Školní časopis roku 2018“, v níž se ve své kategorii umístili na krásném 12. místě mezi téměř třiceti časopisy ze všech koutů ČR. Celou akci završilo živé natáčení pořadu V Centru, týmová escape game a návštěva Knihovny Jiřího Mahena, druhé největší městské knihovny v republice, která podpořila stoleté oslavy ČR na naší škole zapůjčením unikátní sbírky knih pro děti, mládež i dospělé čtenáře.

Šestka děkuje všem zúčastněným za bezvadnou spolupráci, přeje krásné Vánoce a v dalším roce se opět těší na shledanou.

Mgr. E. MUROŇOVÁ