Projektový týden – zvířata kolem…

Akce/foto

Celotýdenní činnosti a aktivity dětí I. A, zaměřené na život zvířat a jejich dělení na domácí, lesní a zvířata žijící v zajetí, vyvrcholily v pátek 3. 6. 2022. Tímto vrcholem bylo krásné představení spolku Galimatyáš, pod názvem "Do smrti smrťoucí a dál".

V představení studia „My dvě“ přiblížili herci našim dětem velmi přijatelnou a zajímavou formou příběh dvou zvířat, myšky a lišky. Děj byl pro děti velmi poutavý a srozumitelný. Při závěrečné reflexi představení, děti vyjádřily vše, co se jim na příběhu líbilo či nelíbilo. Dále velmi pozitivně hodnotily aktivitu, při které si měly najít kamaráda dle rasy zvířete (krávu, slona, nebo krokodýla...). Dále je velmi bavilo, když jednotlivá zvířátka měla pojmenovat svůj špatný čin. Také je zaujalo vysvětlení přísloví „Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá“ nebo „Lež má krátké nohy“.

Všichni, jak děti, tak i doprovod, byli divadlem nadšeni.  

A to ještě nikdo nevěděl, co nás čeká na ulici. Na šumperském „točáku“ byla přichystaná edukační show „Smokeman zasahuje“. V rámci této akce probíhaly různé, a můžeme říci velmi zajímavé, pokusy a soutěže. Největší úspěch slavila vystřelovací vodní raketa z PET lahví. Tuto třešničku na pátečním dortu neformálního vzdělávání pro děti zorganizovala VŠB technická univerzita Ostrava.

Celý půlden se vydařil. Počasí nám přálo a děti si to užily.

Mgr. Adéla Ondráčková Nevrlá