Konečně dveře školy dokořán

Akce/foto

V sobotu 5. března 2022 jsme mohli konečně po dvouleté pauze otevřít dveře naší školy a pozvat zájemce k prohlídce školy. A že už jsme se všichni těšili!

Do příprav se kromě pedagogů zapojila snad stovka našich žáků, a tak návštěvníci našli otevřené opravdu všechny chodby naší školy. A že bylo opravdu co prohlížet…

V keramické dílně děti spolu vyráběly plaketky s písmeny a čísly, v dílnách pak jednoduché letadélko. Kdo chtěl, mohl nahlédnout do vyučování ve II. A, či se seznámit s matematikou profesora Hejného. Na své si přišli i mladí výtvarníci, stejně jako začínající lingvisté. V učebně přírodopisu pak děti skládaly kostru (zatím jen z papíru) a vyráběly si butony s různými zvířátky. Z koutku muzikoterapie se ozývaly zvuky opravdu různorodé – co do typu i hlasitosti. V učebnách informatiky jezdili roboti a na celém prvním stupni se zvědavcům nabízela široká škála aktivit – od různých soutěží, procvičení jemné i hrubé motoriky, přes stavebnice až k hrátkám s interaktivní tabulí. Své dveře otevřelo i naše poradenské pracoviště. Z chemické laboratoře se občas linul dým a v učebně fyziky odvážlivcům doslova vstávaly vlasy na hlavě.

V hudebně probíhala zkouška pěveckých sborů Ptáčata a Ptáčátka, v přilehlých prostorách školní družiny se tvořilo ostošest. Zájemci si zahráli deskové hry, a když už toho sezení měli dost, šli se proběhnout do tělocvičen.  V té gymnastické byla připravena překážková dráha, ve velké pak různé aktivity s míči všech velikostí. Kdo šel „po čichu“, ten skončil v kuchyňce – u palačinek a jednohubek.

Přišli hlavně rodiče a prarodiče s předškoláky, ale i naši bývalí žáci – obhlédnout, co se od jejich školních let změnilo nebo třeba jen pozdravit své bývalé učitele. Malí návštěvníci při vstupu dostali „plán hry se žirafou“ a usilovně sbírali razítka za jednotlivé aktivity. Při odchodu je pak čekalo malé překvapení.

K úspěchu celé akce přispěli kromě zapojených pedagogů a žáků, kteří si zaslouží opravdu velkou pochvalu, i naši sponzoři:

Město Šumperk, Pekařství Horčička Šumperk, Moreko, s. r. o. a květinářství „U kluků“ – všem jim touto cestou moc děkujeme.

 

                                                                                              Zuzana Bendová